دفتر وکالت محمود قائدی

behtarin-vokala@gmail.com

شنبه تا چهارشنبه ۱۰ تا ۱۹

آدرس : تهران، شریعتی، بالاتر از میرداماد، ابتدای ظفر، پلاک ۲۶

آدرس : تهران، شریعتی، بالاتر از میرداماد، ابتدای ظفر، پلاک ۲۶

شنبه تا چهارشنبه ۱۰ تا ۱۹

قوانین ازدواج مجدد

قوانین ازدواج مجدد

ازدواج مجدد نیز همانند بسیاری از اعمال حقوقی دارای قوانین مخصوص به خود است. برای دانستن قوانین ازدواج مجدد با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به بسیاری از سوالات حقوقی شما پاسخ داده شود.

زمان مناسب برای ازدواج مجدد چه موقع است؟

خیلی از افراد می‌خواهند که بهترین زمان برای ازدواج مجدد بعد از طلاق را بدانند. باید گفت که زمان مناسب برای ازدواج مجدد بعد از طلاق زمانی است که شخص به بازسازی عاطفی خود رسیده باشد. وقتی که افراد به این بازسازی عاطفی نرسیده باشند و مجددا بخواهند ازدواج نمایند، ازدواج حاصله به شکست در زندگی و تباهی منجر خواهد شد. طلاق همراه با تنش و درگیری‌های پیچیده و خاصی است که ازدواج مجدد پس از طلاق به بازه زمانی مناسب نیاز دارد تا از آن جلوگیری نماید. 

کنار آمدن با طلاق یک موضوع بسیار مهمی است که شخص باید همه جوانب را بسنجد و سپس به طلاق اقدام نماید. ازدواج مجدد پس از طلاق گرفتن به خود فرد بستگی داشته که در چه موقعیت و شرایطی قرار گرفته است. شخصی که توسط خانواده حمایت نمی شود برای ازدواج مجدد نیز در فشار خواهد بود. از لحاظ شرعی مناسب‌ترین وقت برای ازدواج دوباره سه ماه و ده روز بعد از ازدواج نخست می‌باشد؛ البته این زمان از لحاظ روا‌ن‌شناختی حداقل به صورت ۶ ماه تعیین می‌گردد. توصیه می‌شود که از مشاوره حقوقی ازدواج در این حوزه راهنمایی و مشورت دریافت کنید.

گاهی اوقات ممکن است که پس از طلاق احتمال بازگشت زوجین به همدیگر وجود داشته باشد. پس ورود نفر سوم تا مدت زمان معینی می تواند تاثیرگذار واقع شود. یکی از نکات اصولی که شخص باید دقت داشته باشد این است که هرگز نباید به علت کمبودهایش در رابطه گذشته سریعا تصمیم به ازدواج مجدد بگیرد. در این موقعیت فرد احتمال دارد که از روی هیجان تصمیم به ازدواج دوباره بگیرد که این کاری غلط است. اشخاص صاحب فرزند باید فرزندانشان را نسبت به طلاق و ازدواج مجدد خود، مطلع کنند. چرا که فرزندان از والدین تبعیت می‌نمایند.

قوانین ازدواج مجدد

شرایط ازدواج مجدد

در این بخش به بیان شرایط ازدواج مجدد مرد متاهل مطابق قانون جدید خانواده می‌پردازیم. یکی از اصول اساسی برای ازدواج مجدد مردان متاهل بر طبق قانون ۵۶ حمایت از خانواده این می‌باشد که همسر اول باید رضایت خود را اعلام نماید. در چنین موقعیتی زمانی که همسر به ازدواج مرد راضی شود می‌تواند با ارائه مدارک مجددا ازدواج نماید.

با در نظر داشتن این قانون مرد باید بین همسرانش عدالت و برابری را به وجود آورد. در صورتی که مرد‌ ‌بدون اذن همسر خود مجدد ازدواج نماید و زن متوجه ازدواج شوهرش گردد. می‌تواند به دادگاه برای تنظیم شکایت مراجعه کند. در شرایطی متفاوت مرد می‌تواند بدون کسب اجازه از همسر اول خود به ازدواج دوباره اقدام کند که در ادامه چند مورد را شرح داده‌ایم.
۱- زوجه توانایی روابط زناشویی با همسر خود را نداشته باشد. زوجه با وجود داشتن توانایی از رابطه جنسی با همسرش خودداری نماید.
۲- ابتلا زن به یک بیماری صعب العلاج و یا لاعلاج.
۳- ترک نمودن زندگی مشترک توسط زوجه به مدت ۶ ماه و غیبت وی به مدت زمان ۱ سال.

مشاوره حقوقی با وکیل خانواده

اجازه ازدواج مجدد

اجازه ازدواج مجدد توسط دادگاه صادر می‌شود. درخواست دادن برای ازدواج دوباره پس از عدم تمکین در شرایطی امکان پذیر می‌باشد. در ادامه به بیان چند مورد از آن خواهیم پرداخت:
۱- زمانی که شوهر رضایت همسر خود را برای ازدواج دوباره در اختیار داشته باشد.
۲- زن و شوهر به علت مشکلات زناشویی و یا مشکلات جسمی نمی‌توانند به زندگی مشترک ادامه دهند.
۳- اگر زن به جنون و بیماری‌های لاعلاج مبتلا باشد.
۴- محکومیت مرد به حبس زندان به مدت حداقل ۵ سال زمانی که زن زندگی مشترک خود را ترک کرده باشد.
۵- غایب و یا مفقود بودن زوجه که شخص در این موقعیت قادر به ازدواج دوباره خواهد بود.
اگر هر یک از گزینه‌های فوق برای زوجین وجود داشت، می توانند درخواست ازدواج دوباره همراه با مدارک لازم را به دادگاه تقدیم نمایند.

دریافت مشاوره
بهترین وکیل خانواده

مشکلات ازدواج مجدد

اما ازدواج مجدد نیز یک سری مشکلات خودش را به همراه دارد. مشکلات ازدواج مجدد بعد از طلاق به اشکال مختلفی به وجود می آیند. گاهی امکان دارد در بعضی از شرایط شخص به علت مشکلات مالی به دنبال ازدواج دوباره برود تا از نظر مالی تامین گردد.

 در شرایطی دیگر گاهی افرد برای برآورده شدن نیاز جنسی و روابط عاطفی به ازدواج دوم اقدام می‌کنند. اما اگر این تصمیم‌‌ها تنها برای تامین نیازها بدون فکر تصمیم ‌گیری شوند. مشکلات خاص خود را به همراه خواهند داشت. مشکلاتی در ازدواج مجدد وجود دارند که سبب می‌‌گردد شخص در ازدواج دوباره خود تجدید نظر کند. مشورت با یک وکیل طلاق می‌تواند از این مشکلات مطلع ساخته و زوجین را راهنمایی نماید.

یکی از جمله مشکلاتی که برای شخص به دنبال خواهد داشت این است که افراد به صورت احساسی و عجولانه برای ازدواج تصمیم‌گیری می‌کنند.

 باید در نظر گرفت که آیا این شخص مدنظر صاحب فرزندی است یا با همسر سابق خود همچنان ارتباط دارد. در صورت دارای فرزند بودن و ارتباط با همسر قبلی تصمیم به ازدواج با شخص با دقت و توجه بیشتری انجام گیرد.

همانگونه که می‌دانید اغلب فرزندان از ازدواج مجدد والدین خود احساس خوبی نخواهند داشت. با دقت به این نکته باید در نظر داشت که احتمال دارد فرزند یا فرزندان به علت طلاق والدین احساس خشم و ترس نسبت به ورود یک شخص جدید به زندگی آن‌ها داشته باشند. در این زمان راهنمایی و مشاوره از وکیل متخصص می‌تواند تا حد زیادی مشکلات ازدواج مجدد را کاهش دهد.

پیام بگذارید

فهرست مطالب