دفتر وکالت محمود قائدی

behtarin-vokala@gmail.com

شنبه تا چهارشنبه ۱۰ تا ۱۹

آدرس : تهران، شریعتی، بالاتر از میرداماد، ابتدای ظفر، پلاک ۲۶

آدرس : تهران، شریعتی، بالاتر از میرداماد، ابتدای ظفر، پلاک ۲۶

شنبه تا چهارشنبه ۱۰ تا ۱۹

قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت بطور کلی به قرارداد‌هایی گفته می‌شود که چند نفر بخاطر انجام پروژه و کار اشتراکی اقدام به همکاری در موارد گوناگون نمایند. همچنین مشارکت و همکاری دقیق، منظم و بدون هر نوع مشکل نیاز به بستن یک قرارداد مشارکت حرفه‌ای و قید مفاد قراردادی معقول و مناسب دارد.
قرارداد مشارکت در ساخت یکی از انواع مختلف قرارداد‌های مشارکت بوده و قراردادی است که به سبب آن سازنده تعهد به احداث بنا در زمین مالک دارد. و بخشی از ملک ساخته شده به مالک تعلق دارد و باقی به سازنده تعلق خواهد گرفت. شیوه انتقال مالکیت نیز در این قرارداد به صورت کلی به دو شکل می‌باشد:
1) انتقال مالکیت دفعی
2) انتقال مالکیت تدریجی
تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت یکی از موثرترین و بهترین راهکار‌های تعیین چارچوب در روابط مالی میان سازندگان و کارفرمایان ساختمان می‌باشد. در چند سال اخیر ساختمان سازی به‌طور قابل توجهی رشد داشته است.تحویل خانه های قدیمی ساخت و کلنگی از کارفرمایان و ارئه آپارتمان‌های تازه ساز و جدید به آنها به قرار داد مشارکت در ساخت نیاز است. این قرار داد میان کارفرمایان و سازندگان تنظیم می‌شود و از پیش وظایف و سهم هر کدام را تعیین می‌نماید. انجام این کار به دلیل جلوگیری از بروز و ایجاد ابهام و اختلاف میان کارفرما و سازنده در روابط مالی و کاری لازم می‌باشد. به همین منظور قصد داریم در ادامه شما را با طریقه و نحوه تنظیم و نگاشتن این قرارداد به طور کامل آشنا کنیم.

از جمله نکات مهمی که پیش از انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت می‌بایست به آنها توجه نمود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) لازم است مالک قبل از نوشتن و انعقاد قرارداد را مورد بررسی و اعتبار سنجی قرار دهد.
2) مالک می‌بایست جزئیات متریالی که برای ساخت لازم است و کیفیت ساخت را بررسی کند.
3) مالک باید به دریافت و اخذ ضمانت اجرا‌های لازم از سازنده اقدام نماید و همچنین وجه التزام لازم را برای زیان و خسارت تاخیر در انجام تعهد یا عدم انجام تعهد در نظر بگیرد.
4) سازنده می‌بایست قبل از نوشتن و انعقاد قرارداد وضعیت مالک یا مالکین را از نظر تعداد و اهلیت مورد بررسی قرار دهد.
5) سازنده باید وضعیت مالکیت ملک را با بررسی سندی و استعلام ثبتی ملک انجام دهد.
6) سازنده و مالک هر دو می‌بایست میزان قدرالسهم را تعیین کنند.
7) سازنده و مالک باید در مورد زمان و انتقال رسمی میزان قدرالسهم مشاعی سازنده قبل از اقدام به نوشتن و انعقاد قرارداد تصمیم‌گیری کنند.

قرارداد مشارکت در ساخت چیست

برای اینکه بدانید قرارداد مشارکت در ساخت چیست مطالب زیر را مطالعه کنید.                                        قرارداد مشارکت در ملک قدیمی ساخت به قراردادی گفته می‌شود که میان سرمایه گذاران و صاحبان ملک تنطیم می‌شود. در این نوع شراکت صاحبان ملک، ملک خود را عرضه می‌کنند و سرمایه گذاران سرمایه و هزینه تخریب کردن و ساختن آن را پرداخت می‌کنند. در انتها نیز با توجه به بها و ارزش مالی آورده هر کدام از طرفین قرارداد سهم خود را دریافت می‌کنند. این نوع مشارکت اکثر اوقات از سود 30 تا 60 درصدی برای طرفین معامله برخوردار است.

قرارداد مشارکت در ساخت

نحوه نوشتن قرارداد‌های مشارکت در ساخت

نحوه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت یکی از مسائل حائز اهمیت می‌باشد. می‌توانید برای تنظیم این قرارداد به بنگاه معاملات ملکی رجوع کنید تا قراردادی برای شما تنظیم کنند. البته قابل ذکر است که مسئولیت هرگونه عیب و ایراد در متن قرارداد برعهده خودتان می‌باشد. طرفین می‌توانند این قرارداد را به صورت دستی بنویسند که از نظر قانونی فاقد اعتبار است و نمی‌توانند روی آن اقدامی انجام دهند. بهترین راه و روش برای تنظیم قرارداد مشارکت یاری و کمک گرفتن از یک وکیل مجرب و موفق است.

مشاوران حقوقی مجموعه بهترین وکلا این قرارداد را به نحو احسنت و با توجه به تمامی جهات و رعایت جوانب تنظیم می‌نمایند. از طرف دیگر مسئولیت هرگونه عیب و نقصی در قرارداد را تماما می‌پذیرند و بر عهده می‌گیرند. این موضوع بیانگر این است که مجموعه بهترین وکلا از تخصص و مهارت خود در عرصه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت اطمینان کامل دارد. جهت دریافت مشاوره در این زمینه می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر با کارشناسان گروه حقوقی بهترین وکلا ارتباط برقرار کنید.

مشاوره حقوقی با بهترین وکلا

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

آیا می‌توان قرارداد مشارکت در ساخت را فسخ کرد؟ بله امکان فسخ قرارداد‌ مشارکت در ساخت وجود دارد. قرارداد مشارکت در ساخت نیز مانند دیگر قرارداد‌های رسمی و قانونی می‌تواند با دلایل گوناگونی فسخ شود. البته طرفین در زمان تنظیم قرارداد باید تعیین کنند که در چه صورتی فسخ قرارداد توسط یکی از طرفین امکان پذیر است. برای مثال: 1. برای هرکدام از طرفین (مالک یا سازنده) پس از آغاز فعالیت‌های موضوع مشارکت، فسخ قرارداد امکان پذیر می‌باشد. 2. مالک یا سازنده می‌تواند در صورت بروز تخلف طرف مقابل نسبت به انجام تعهدات خود به جای اینکه خسارت دریافت کند، قرارداد را فسخ کند. همچنین برای ضمانت انجام تعهدات طرفین می‌تواند فسخ قرارداد به همراه دریافت خسارت باشد.

قطعا همکاری با یک وکیل ملکی مجرب و متخصص در حل سریع‌تر پرونده ملکی تاثیر به سزایی دارد. وکیل محمود قائدی با بیش از 200 پرونده موفق ملکی می‌تواند بهترین مشاور حقوقی برای شما باشد.

تعهدات طرفین در قرارداد مشارکت در ساخت

تعهدات طرفین در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟
یکی از پراهمیت‌ترین نکاتی که درمورد قرارداد مشارکت در ساخت وجود دارد، تعهداتی است که طرفین قرارداد نسبت به یکدیگر دارند. به همین دلیل در زمان تنظیم قرارداد باید حتما این تعهدات و وظایف را به‌طور دقیق مطالعه و ارزیابی نمایید و آنها را در قرداد قید و درج کنید. وکلای مجرب بهترین وکلا می‌توانند با تجربه و تخصص بسیاری که در عرصه تنطیم انواع قرارداد‌های قانونی و رسمی دارند شما را در این مسیر هدایت و راهنمایی کنند. تنظیم قرارداد در مجموعه بهترین وکلا توسط وکیل مجرب و حرفه ای انجام می‌شود. به همین دلیل تمام تعهدات و وظایف به درستی در قرارداد قید خواهند شد.

مهم‌ترین این تعهدات و وظایف عبارتند از:
وظایف مالک:
1. برطرف کردن مسائل و مشکلات حقوقی ملک و دریافت و جلب رضایت مدعیان احتمالی ملک
2. پرداخت مالیات و بدهی‌های ملک
3. تحویل سر موعد ملک به سازنده در زمان تعیین شده در قرارداد
4. انتقال قدرالسهم طبق توافقات و قرارداد انجام شده
وظایف سازنده:
1. تکمیل نمودن مدارک و اسناد مالکیت کل زمین مورد نظر
2. تخریب سازه کلنگی
3. اخذ پروانه ساخت یا مجوز نوسازی
4. تهیه و فراهم نمودن مصالح مورد نیاز
5. دریافت استاندارد‌های ضروری
6. دریافت گواهی پایان کار و پرداخت خلافی
7. اخذ سند تک برگ مالکیت
8. رفع و رجوع کردن ایرادات احتمالی ملک پس از ساخت

نکات کلیدی در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

نکات کلیدی در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟ نکات گوناگون و بسیاری وجود دارند که بهتر است در زمان تنظیم قرارداد‌های مشارکت در ساخت آنها را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهید. از با اهمیت‌ترین نکاتی که هنگام تنظیم قرارداد باید بررسی کنید، عبارتند از :
1. زمان تعیین شده در قرارداد با توجه به مراحل تخریب و اجرای بنا
2. مشخص کردن نوع مصالح و متریال به کار رفته در ساخت ملک
3. تضمین اجرای کار و وظایف و تعهدات طرفین در برابر یکدیگر
4. مشخص کردن مسئولیت پرداخت هزینه‌ها و مخارج
5. شرط حل اختلافات
موارد قید شده در قرارداد‌های مشارکت در ساخت
توجه داشته باشد که قید برخی موارد در قرارداد مشارکت در ساخت ضروری و الزامی می‌باشد. به همین سبب در زمان تنظیم قرارداد حتما به این موارد دقت کنید.
1. مشخصات هویتی طرفین قرارداد (سازنده و مالک)
2. مشخص کردن موضوع قرارداد (مشخصات ملک)
3. شرایط قرارداد (با در نظر گرفتن توافق طرفین)
4. نحوه و طریقه مشارکت (اشاره به آورده‌های طرفین)
5. مشخص کردن سهم الشرکه مالک و سازنده (براساس درصد مانند 50 درصد سازنده و 50 درصد مالک)
6. مدت زمان تعیین شده در قرارداد (تاریخ دقیق دریافت ملک تخلیه شده و تحویل بنای ساخته شده)
7. مشخصات فنی بنا و لیست مصالح مصرفی مشخص شده (جنس پنجره، نوع درب‌ها و …)

عموما قرارداد مشارکت در ساخت نیز همانند تمام قرارداد‌های قانونی باید به‌طور اصولی و رسمی تنطیم شود. هرکدام از طرفین قرارداد در صورتی می‌توانند در هنگام پیدایش و بروز هرگونه تخلف به صورت قانونی شکایت کنند، که این قرارداد به‌طور قانونی و توسط وکیل تنطیم شود. این موضوع احتمال پیدایش و بروز خسارت را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد. وکلای مجرب مجموعه بهترین وکلا با سال‌ها تجربه و تخصص در عرصه تنظیم انواع قرارداد‌های رسمی و قانونی می‌توانند شما را در این مسیر راهنمایی و همراهی کنند. به همین سبب برای مشاوره در زمینه نوشتن قرارداد و یا تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت می‌توانید با وکلای مجموعه ما تماس بگیرید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

قرارداد مشارکت در ساخت

پاسخ: عموما عدم انجام تعهدات هر‌کدام از طرفین قرارداد می‌تواند خسارت چشمگیر و قابل توجهی را متوجه پروژه می‌کند. به همین دلیل در زمان تنظیم قرارداد باید به این مورد توجه کرد که طرفین باید خود را ملزم به انجام تعهدات بدانند. زمانی که قرارداد به دست وکیل مجرب و حرفه‌ای انجام شود، او برای انجام تعهداتی که در قرارداد قید شده است برای هرکدام از طرفین قرارداد ضمانت تعیین می‌کند. بدین گونه احتمال اینکه طرفین قرارداد به تعهدات خود جامه عمل نپوشانند بسیار کاهش می‌یابد. از سوی دیگر در صورت پیدایش و بروز اهمال و کم کاری فرد متخلف باید خسارت قید شده را تمام و کمال بپردازد. 

پاسخ: مدت زمان مشخص شده در قرارداد مشارکت در ساخت به عوامل مختلف و بسیاری بستگی دارد. به همین سبب نمی‌توان مدت معینی را برای تمام قراردادها مشخص نمود. برای مثال برای ساخت آپارتمان‌های 10 واحده حداقل 16 ماه زمان تعیین می‌شود. این مدت زمان شامل دریافت مجوز، تخریب بنا، نوسازی، دریافت پایان کار و … می‌باشد. به همین دلیل حجم کار نقش پر‌رنگی در تعیین مدت زمان قرارداد دارد. مهلت تنظیم سند، تخلیه و تحویل ملک، وکالت کاری، پرداخت بدهی‌ها و … عوامل دیگری هستند که در مشخص کردن مدت قرارداد نقش دارند.

پاسخ:

کاهش هزینه‌ها: سازنده معمولاً تجربه و منابع لازم برای کاهش هزینه‌ها را دارد. 

تقسیم ریسک: ریسک‌های مالی و اجرایی بین طرفین تقسیم می‌شود.

سرعت در اجرا: با همکاری، پروژه‌ها معمولاً سریع‌تر به پایان می‌رسند.

2 نظرات

  • رضا

    22 مهر 1403 - 11:49 ب.ظ

    سلا م جناب قائدی
    آیا الزام سازنده به تحویل و تنظیم آپارتمان و مطالبه خسارت قراردادی رو انجام میدهید ،
    و اینکه چه روزی خدمتتون برسم
    متشکرم
    میر محمدی

    • محمود قائدی

      24 مهر 1403 - 2:38 ب.ظ

      با سلام و درود
      بله جناب قائدی بهترین وکیل ملکی تهران در زمینه دعاوی ملکی فعالیت دارد.
      شما می‌توانید برای گرفتن وقت مشاوره با شماره 09122201537 تماس حاصل فرمایید.

پیام بگذارید

فهرست مطالب